StudioWi | YOGALÄRARUTBILDNING våren 2020
21492
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21492,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.1,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

YOGALÄRARUTBILDNING våren 2020

YOGALÄRARUTBILDNING I HATHA YOGA

Internationella Yoga Alliance certifiering på 200 timmars – RYS 200

Plats: Ekologiska och underbara StrandNära på Öland


UTVECKLA DIN INRE KÄNNEDOM

Till våren 2020 börjar yogalärarna Eleonora Ramsby Herrera och Wiktoria Jakobsson ytterligare en 200 timmars yogalärarutbildning på Öland. Syftet med utbildningen är att erbjuda dig yogan som helhet. Den riktar sig till dig som vill jobba som yogalärare i framtiden eller för dig som vill få möjlighet att utvecklas och växa utifrån yogans filosofi. Utbildningen syftar till att skapa en grundlig förståelse av yoga och omfattar både den fysiska, själsliga och filosofiska aspekten. Det är en läroprocess i vilket du uppmuntras att utveckla din inre kännedom och bearbeta varje personlig upplevelse till värdefull kunskap.
Det är din resa till att upptäcka vad yoga betyder för dig och du avgör själv hur mycket du väljer att använda det i ditt liv.
Vi håller till på underbara Strandnära. Gå gärna in på deras hemsida www.strandnara.com


MULTI-DIMENSIONELLT LÄRANDE

Yoga är en ständig process som erbjuder flera olika dimensioner av lärande.


HATHA YOGA

Ett av sätten att utforska yogans effekter på är genom fysisk träning, detta kallas för Hatha yoga. I Hatha yoga utövas olika yogapositioner (asanas) och det fungerar som ett kraftfullt verktyg till att stärka ens inre kommunikation mellan kropp, sinne och själ. Det ger en ökad kroppsmedvetenhet som strävar efter att balansera kroppens energi samt att finna styrka och flexibilitet både på det emotionella och fysiska planet. Vi vill inspirera till din personliga utveckling och yogans filosofi är grundpelaren i vår utbildning.


PERSONLIG UTVECKLING OCH INTEGRERING AV YOGAN I DIN VARDAG

Med både yogan och ”Inspiration & Livspassion” som verktyg kommer du bjudas in på en resa där du lär dig designa det liv du alltid vill vara närvarande i. Att bli en självklar inspiratör för dig själv och din omgivning. Under utbildningen arbetar du med att hitta din verkliga potential och du lär dig att använda din energi på ett konstruktivt sätt för att uppnå en ökad livskvalitet.
Genom vår helhetsapproach kan du använda yogans filosofi till att växa dig starkare, både emotionellt och fysiskt.
Du lär dig hjälpsamma metoder för att integrera yogan i din vardag samt i möten med andra.


EFFEKTIVT LÄRANDE OCH UNDERVISNING

Du lär dig konkreta pedagogiska verktyg för att tryggt och medvetet kunna leda en yoga klass. Du får en gedigen grund att stå på så att du kan känna dig redo att börja undervisa och ta dig an rollen som lärare på ditt sätt. Oavsett om du vill undervisa eller inte, så är detta en utvecklande och viktig del av utbildningen där du får lära dig mer om den tekniska biten, kroppsmedvetenhet samt hur du använder kommunikation som ett pedagogiskt redskap.

 

ÖVERBLICK AV KURSINNEHÅLL

Hatha Yoga träning – syfte, mål och vision
Mindfulness, meditation och pranayama
Yoga filosofi, historia och sanskrit
Yogaövningar och teknik- namn och funktion
Korrigeringsteknik – att lära genom beröring
Att integrera yoga i sin vardag
Pedagogik: att jobba och kommunicera med grupper
Yoga Anatomi – för ökad kroppsmedvetenhet
Introduktion till Chakra systemet
Röstens kraft – att tala inför en grupp, mantra och ljud
Företagande inom yoga – att börja undervisa
Inspiration & Livspassion – personlig utveckling

Gästlärare

 

Vi kräver inte att du ska ha bred erfarenhet, förkunskaper eller perfekta förutsättningar för att medverka. Enbart din närvaro är en tillgång för gruppen och du ges utrymme att arbeta efter egna förmågor och växa i din egen takt. Vi är ditt stöd under hela utbildningen och tillsammans håller vi en gemensam stark grund av tillit, ödmjukhet och öppenhet. Utbildningen är för alla åldrar.

 

CERTIFIERING MED YOGA ALLIANCE

Utbildningen är registrerad vid Yoga Alliance och utfärdar ett 200-timmars yogalärarcertifikat som möter Yoga Alliance internationella standards (RYT 200)

 

DATUM:
Datum våren 2020:
Torsdag – Söndag: 27 februari – 1 mars – kl 8.00-18.00
Torsdag – Söndag: 26 mars – 29 mars – kl 8.00-18.00
Lördag – Söndag: 18 april – 19 april – kl 8.00-18.00
Torsdag – Söndag: 7 maj – 10 maj – kl 8.00-18.00
Lördag – Tisdag: 11 juni – 14 juni – kl 8.00-18.00

Minst 10 st och max 14 st deltagare/utbildning

 

Utbildningsavgift: 34.995 kr (early bird) vid bokning före 1 oktober 2020. Därefter 37.995 kr inkl. moms.

I utbildningen ingår:

Yogabälte, yogablocks, utbildningsmanual och böckerna Heart of Yoga av T.K.V Desikashar och Yoga Anatomi av Leslie Kaminoff & Amy Matthew samt ekologisk frukost och lunch som ECO by StrandNära står för.

 

Vid frågor eller anmälan kontakta Wiktoria Jakobsson på wiktoria@studiowi.se

Vid ev övernattning kontakta Erica på StrandNära info@strandnara.com