StudioWi | YOGALÄRARUTBILDNING våren 2019
21492
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21492,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.1,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

YOGALÄRARUTBILDNING våren 2019

YOGALÄRARUTBILDNING I HATHA YOGA

Internationella Yoga Alliance certifiering på 200 timmars – RYS 200

Plats: Ekologiska och underbara StrandNära på Öland


UTVECKLA DIN INRE KÄNNEDOM

Till våren 2019 börjar yogalärarna Eleonora Ramsby Herrera och Wiktoria Jakobsson ytterligare en 200 timmars yogalärarutbildning på Öland. Syftet med utbildningen är att erbjuda dig yogan som helhet. Den riktar sig till dig som vill jobba som yogalärare i framtiden eller för dig som vill få möjlighet att utvecklas och växa utifrån yogans filosofi. Utbildningen syftar till att skapa en grundlig förståelse av yoga och omfattar både den fysiska, själsliga och filosofiska aspekten. Det är en läroprocess i vilket du uppmuntras att utveckla din inre kännedom och bearbeta varje personlig upplevelse till värdefull kunskap.
Det är din resa till att upptäcka vad yoga betyder för dig och du avgör själv hur mycket du väljer att använda det i ditt liv.
Nytt för i år att vi kommer hålla till på underbara Strandnära och att frukost och lunch ingår.
Gå gärna in på deras hemsida www.strandnara.com


MULTI-DIMENSIONELLT LÄRANDE

Yoga är en ständig process som erbjuder flera olika dimensioner av lärande.


HATHA YOGA

Ett av sätten att utforska yogans effekter på är genom fysisk träning, detta kallas för Hatha yoga. I Hatha yoga utövas olika yogapositioner (asanas) och det fungerar som ett kraftfullt verktyg till att stärka ens inre kommunikation mellan kropp, sinne och själ. Det ger en ökad kroppsmedvetenhet som strävar efter att balansera kroppens energi samt att finna styrka och flexibilitet både på det emotionella och fysiska planet. Vi vill inspirera till din personliga utveckling och är grundpelaren i vår utbildning.


PERSONLIG UTVECKLING OCH INTEGRERING AV YOGAN I DIN VARDAG

Under utbildningen arbetar du med att bryta destruktiva beteendemönster som hämmar din verkliga potential, du lär dig att använda din energi på ett konstruktivt sätt för att uppnå en ökad livskvalitet. Genom vår helhetsapproach kan du använda yogan till att växa dig starkare, både emotionellt och fysiskt.
Du lär dig hjälpsamma metoder för att integrera yogan i din vardag samt i möten med andra.

Inspiration- & Livspassion.

 

EFFEKTIVT LÄRANDE OCH UNDERVISNING

Du lär dig konkreta pedagogiska verktyg för att tryggt och medvetet kunna leda en yoga klass. Du får en gedigen grund att stå på så att du kan känna dig redo att börja undervisa och ta dig an rollen som lärare på ditt sätt. Oavsett om du vill undervisa eller inte, så är detta en utvecklande och viktig del av utbildningen där du får lära dig mer om den tekniska biten, kroppsmedvetenhet samt hur du använder kommunikation som ett pedagogiskt redskap.

 

ÖVERBLICK AV KURSINNEHÅLL

Hatha Yoga träning – syfte, mål och vision
Mindfulness, meditation och pranayama
Yoga filosofi, historia och sanskrit
Yogaövningar och teknik- namn och funktion
Korrigeringsteknik – att lära genom beröring
Att integrera yoga i sin vardag
Pedagogik: att jobba och kommunicera med grupper
Yoga Anatomi – för ökad kroppsmedvetenhet
Introduktion till Chakra systemet
Röstens kraft – att tala inför en grupp, mantra och ljud
Företagande inom yoga – att börja undervisa
Gästlärare

 

Vi kräver inte att du ska ha bred erfarenhet, förkunskaper eller perfekta förutsättningar för att medverka. Enbart din närvaro är en tillgång för gruppen och du ges utrymme att arbeta efter egna förmågor och växa i din egen takt. Vi är ditt stöd under hela utbildningen och tillsammans håller vi en gemensam stark grund av tillit, ödmjukhet och öppenhet. Utbildningen är för alla åldrar.

 

CERTIFIERING MED YOGA ALLIANCE

Utbildningen är registrerad vid Yoga Alliance och utfärdar ett 200-timmars yogalärarcertifikat som möter Yoga Alliance internationella standards (RYS 200)

 

DATUM:
Datum våren 2019:
Torsdag – Söndag: 28 februari – 3 mars – kl 8.00-18.00
Torsdag – Söndag: 28 mars – 31 mars – kl 8.00-18.00
Lördag – Söndag: 13 april – 14 april – kl 8.00-18.00
Torsdag – Söndag: 16 maj – 19 maj – kl 8.00-18.00
Lördag – Tisdag: 15 juni – 18 juni – kl 8.00-18.00

8-14 deltagare/utbildning

 

Kostnad: 37.995 kr (early bird)

I utbildningen ingår:

Yogabälte, yogablocks, utbildningsmanual och böckerna Heart of Yoga av T.K.V Desikashar och Yoga Anatomi av Leslie Kaminoff & Amy Matthew samt ekologisk frukost och lunch som ECO StrandNära står för.

 

Vid frågor eller anmälan kontakta Wiktoria Jakobsson på wiktoria@studiowi.se

Vid ev övernattning kontakta Erica på StrandNära info@strandnara.com