StudioWi | YINYOGALÄRARUTBILDNING våren 2021
21492
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21492,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.1,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

YINYOGALÄRARUTBILDNING våren 2021

YINYOGALÄRARUTBILDNING

100 timmars Internationell Yoga-certifiering som möter internationella standards enligt YACEP (Yoga Alliance Continous Education points).
Till hösten gör vi även en 100 timmars yogalärarutbildning (Hatha) enbart för er som går den här yinyogalärarutbildningen och då kan ni uppgraderar er yogalärarutbildning till 200 timmars Internationell Yoga-certifiering (YACEP).


YINYOGA

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund.  Vilket enligt yogafilosofin är ett kraftfullt verktyg till att stärka ens inre kommunikation mellan kropp, sinne och själ. Det ger en ökad kroppsmedvetenhet som strävar efter att balansera kroppens energi samt att finna styrka och flexibilitet både på det emotionella och fysiska planet. Vi vill inspirera till din personliga utveckling och yogans filosofi är grundpelaren i vår utbildning.


UTVECKLA DIN INRE KÄNNEDOM

I maj startar en 100 timmars yinyogalärarutbildning på Studio Wi. Syftet med utbildningen är att erbjuda dig yogan som helhet med inriktning på YIN YOGA. Den riktar sig till dig som vill jobba som yogalärare i framtiden eller för dig som vill få möjlighet att utvecklas och växa utifrån yogans filosofi. Utbildningen syftar till att skapa en grundlig förståelse av yoga och omfattar både den fysiska, själsliga och filosofiska aspekten. Det är en läroprocess i vilket du uppmuntras att utveckla din inre kännedom och bearbeta varje personlig upplevelse till värdefull kunskap.
Det är din resa till att upptäcka vad yoga betyder för dig och du avgör själv hur mycket du väljer att använda det i ditt liv.


MULTI-DIMENSIONELLT LÄRANDE

Yoga är en ständig process som erbjuder flera olika dimensioner av lärande.


EFFEKTIVT LÄRANDE OCH UNDERVISNING

Du lär dig konkreta pedagogiska verktyg för att tryggt och medvetet kunna leda en yogaklass. Du får en gedigen grund att stå på så att du kan känna dig redo att börja undervisa och ta dig an rollen som lärare på ditt sätt. Oavsett om du vill undervisa eller inte, så är detta en utvecklande och viktig del av utbildningen där du får lära dig mer om den tekniska biten, kroppsmedvetenhet samt hur du använder kommunikation som ett pedagogiskt redskap.


ÖVERBLICK AV KURSINNEHÅLL

Yin Yoga – syfte, mål och vision
Asanas – kroppspositioner

Yogans filosofi 
Yogaövningar och tekniker – (namn och funktion)
Korrigeringsteknik 
Yoga Anatomi – (bl a kroppens leder, ben, bindväv etc)
Att förebygga skador
De 12 meridianerna – (kroppens energikanaler)
Ayurveda 
Chakra systemet
TCM – (Traditionell Kinesisk Medicin)

 

HUVUDLÄRARE – JULIETTE SNIJDERS

Juliette har utbildat yogalärare inom Yin, Vinyasa och Bikram över hela världen.
Hon är själv utbildad hos bl a Bernie Clark och Paulie Zink.
Har stort intresse och kunskap inom TCM, Ayurveda och Västerländsk medicin. Är även certifierad inom Feng Shui och Raw food.

YOGALÄRARE 

GURU Sudhir
Wiktoria Jakobsson
Christian Scaraglino

 

DATUM 2021:
Fredag 28 maj – Söndag 30 maj kl 9.00-19.30
Fredag 4 juni – Söndag 6 juni kl 9.00-19.30
Torsdag 17 juni – Söndagen 20 juni kl 9.00-19.00

Minst 6 st och max 8 st deltagare/utbildning
Utbildningen kan komma att ske via Zoom, delvis eller hela beroende på vilka restriktioner som gäller pga pandemin
Det är upp till enskild person att ta ansvar och stanna hemma vid symtom etc
Med reservation för ändringar

 

PLATS:
Studio Wi, Vickleby Bygata 14 på Södra Öland och troligtvis delvis online via Zoom (i första hand teori-dagarna)

 

UTBILDNINGSAVGIFT: 15.995 kr (early bird) vid bokning före 9 maj 2021 därefter 17.995 kr inkl. moms. Anmälningsavgift: 2.995 kr  (ger garanti på deltagarplats och dras sedan av på utbildningsavgiften)
Kompendier och boken ”The Complete Guide To Yinyoga” av Bernie Clark ingår i utbildningsavgiften. Deltagarna tar med sig egen mat (frukt, nötter, te och kaffe ingår)

Ev finns det möjlighet att köpa lunch från Capellagården i Vickleby

Utbildningen sker på svenska men kompendiet och boken är på engelska.

 

Vid frågor eller anmälan kontakta Wiktoria Jakobsson på wiktoria@studiowi.se

Besök gärna Guru Sudhirs hemsida: www.sthirayoga.com

 

Vi kräver inte att du ska ha bred erfarenhet, förkunskaper eller perfekta förutsättningar för att medverka. Enbart din närvaro är en tillgång för gruppen och du ges utrymme att arbeta efter egna förmågor och växa i din egen takt. Vi är ditt stöd under hela utbildningen och tillsammans håller vi en gemensam stark grund av tillit, ödmjukhet och öppenhet. Utbildningen är för alla åldrar.